Külavanem kahtlustab, et Mäebel tegutsevad salakütid (1)

Torgu valla Mäebe külavanem kahtlustab salaküttimist küla ümbritsevatel põldudel.

“Kevadine hanede küttimine on seadusega keelatud ja kui keegi kuuleb põldudel püssipauke, siis võib tegu olla salaküttidega. Selliseid märke on täheldatud viimasel ajal ka meie külas,” kirjutas külavanem Annika Ellervee sotsiaalmeedia postituses.

Külavanema sõnul on külarahvas seni kuulnud vaid laskmist, kedagi tabatud pole. “Nädalavahetusel inimesed helistasid mulle, et kuula, mis toimub. Üks kohalik mees läks ka vaatama, aga kedagi polnud. Salakütt teab ju, et ta on paha peal väljas,” rääkis Ellervee.

“Juhul kui märkate midagi kahtlast, siis andke palun sellest kohe teada Sõrve sääre jahiseltsi pealikule Priidule telefonil 52 55 530 või e-meilil priit.pao­mees@tt.ee. Jätke meelde kellaaeg, koht, isikute tundemärgid, sõidukite numbrid, kuid ärge ise nendega kontakteeruge ega sekkuge,” soovitas külavanem. “Võib-olla salakütt või tema sõber loevad seda ja hoiavad eemale,” avaldas ta lootust.

Alati võib looduses kahtlast tegutsemist märgates helistada keskkonnainspektsiooni lühinumbril 1313.

Priit Paomees kinnitas eile, et tegu on pigem ennetava tegevusega, lindude küttimise jälgi ta leidnud pole. “Tahtsime külarahvast teavitada, et jahiselts tegutseb ja seltsi esimeest võib alati teavitada, kui probleem tekib,” jäi ta tagasihoidlikuks.

Print Friendly, PDF & Email