Kohus arestis Saaremaa Sadamas seisva kaubalaeva Symphony

SEISAB SADAMAS: 28. novembril Rootsist teise koorma järele tulnud kaubalaev Symphony on sellest ajast masinarikke tõttu Saaremaa Sadamas kai ääres seisnud ning pidi pärast töökorda saamist kõigepealt Riiga korralisse dokiremonti suunduma.  TAMBET ALLIK

SEISAB SADAMAS: 28. novembril Rootsist teise koorma järele tulnud kaubalaev Symphony on sellest ajast masinarikke tõttu Saaremaa Sadamas kai ääres seisnud ning pidi pärast töökorda saamist kõigepealt Riiga korralisse dokiremonti suunduma.
TAMBET ALLIK

Harju maakohus arestis meremeeste ametiühingu taotlusel aasta algusest Saaremaa Sadamas seisnud kaubalaeva Symphony.

Laeva arestimine on selles mõttes eriline, et laevu ei arestita Eestis just kuigi tihti – mõnel aastal paar tükki, mõnel jälle mitte ühtegi, kirjutas Postimees. Laeva saab arestida vaid kohtumääruse alusel ja arestimine ise näeb välja nii, et kohtutäitur läheb kohale ja võtab laeva dokumendid oma käsutusse.

Eesti meremeeste sõltumatu ametiühing (EMSA) teatas pressiteate vahendusel, et Harju maakohus arestis ühingu taotlusel laevafirmale Green Shipping OÜ kuuluva mootorlaeva Symphony, kuna ettevõte on laeva meeskonnale alates mullu oktoobrist võlgu üle 53 000 euro.

Saaremaa Sadamas juba tükk aega seisnud Symphony kannab küll Saint Vincent’i ja Grenadiinide lippu, kuid tegelikult on laeva omanik Eestis registreeritud ettevõte Green Shipping OÜ. Ettevõtte omanik ei ole Postimehe kõnedele vastanud.

EMSA teatel ei ole laeva meeskond alates 2015. aasta detsembrist kuni tänaseni saanud täielikult oma töötasu ning laevaomaniku võlg laeval olevate meremeeste ja ka eelmise meeskonna ees on alates 2015. aasta oktoobrist kokku enam kui 60 000 USA dollarit.

Print Friendly, PDF & Email