UUS! Kohus arestis Saaremaa sadamas seisva kaubalaeva

Harju maakohus arestis meremeeste ametiühingu taotlusel aasta algusest Saaremaa sadamas seisnud kaubalaeva Symphony. Laeva arestimine on selles mõttes eriline, et laevu ei arestita Eestis kuigi tihti – mõnel aastal paar tükki, mõnel jällegi mitte ühtegi.

Laeva saab arestida vaid kohtumääruse alusel ning arestimine ise näeb välja nii, et kohtutäitur läheb kohale ja võtab laeva dokumendid enda käsutusse.

Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing (EMSA) teatas pressiteate vahendusel, et Harju maakohus arestis ühingu taotlusel laevafirma Green Shipping OÜ-le kuuluva mootorlaeva Symphony, kuna ettevõte on laeva meeskonnale alates mullu oktoobrist võlgu üle 53 000 euro.

Saaremaa sadamas juba tükk aega seisnud Symphony kannab küll Saint Vincent ja Grenadiinide lippu, kuid tegelikult on laeva omanikuks Eestis registreeritud ettevõte Green Shipping OÜ. Ettevõtte omanik ei ole Postimehe kõnedele vastanud.

EMSA teatel ei ole laeva meeskond alates 2015. aasta detsembrist kuni tänaseni saanud täielikult oma töötasu ning laevomaniku võlg laeval olevate meremeeste kui ka eelmise meeskonna ees alates 2015. aasta oktoobrist on kokku enam kui 60 000 USA dollarit.

Jaanuari algul kirjutas Saarte Hääl, et 28. novembril Rootsist teise koorma järele tulnud kaubalaev Symphony on sellest ajast masinarikke tõttu Saaremaa Sadama kai ääres seisnud ning pidi pärast töökorda saamist kõigepealt Riiga korralisse dokiremonti suunduma.

Piia Tamsalu

Print Friendly, PDF & Email