Maanteeamet tuleb eakaid sõidukijuhte koolitama (1)

Maanteeamet korraldab aprillikuus vähemalt 65-aastastele Kuressaare ja linna ümbruskonna aktiivsetele autojuhtidele tasuta täienduskoolituse “Väärikas mootorsõidukijuht”.

Koolitus koosneb teoreetilisest õppepäevast ja individuaalsetest sõidutundidest.

Teooriaõppe osas teeb Kuressaare ametikooli autotehnika juhtõpetaja Margus Kivi ülevaate Eesti liiklusolukorrast, räägib liiklusõnnetuste põhjustest, suurematest muudatustest liiklusseaduses ja igapäevase autosõiduga kaasnevatest riskidest.

Tervishoiutöötaja Maria Alle annab ülevaate eaka autojuhi riskihindamise testist, nägemisest ja silmahaigustest, reageerimiskiirusest ja selle muutumisest, tähelepanust, kuulmisest ja erinevatest haigustest, ravimite kõrvalnähtudest ning nende ebasoodsast koostoimest autojuhtimise seisukohalt.

Pärast teoreetilist õpet viiakse järgmise kolme päeva jooksul kõigile osalejatele läbi individuaalne sõidutund, kus saab keskenduda juhi individuaalsetele vajadustele, reguleeritakse sõiduasendit, harjutatakse juhtimisvõtteid erinevatel kiirustel, teiste liiklejatega arvestamist, parkimist ning  praktiseerida saab ka ökonoomse sõidu võtteid. Koolitatava soovi korral sõidetakse läbi raskesti mõistetavaid liikluskorralduslahendusi.

Soovijail tuleb endast teada anda 15. aprilliks e-posti aadressil solveig.edasi@mnt.ee või telefoninumbril 53 028 222. Koolitus toimub Kuressaare ametikoolis (Kohtu 22, Kuressaare). Gruppi võetakse kuni 20 inimest vanuses 65+, kellel on B-kategooria juhtimisõigus ja kehtiv tervisetõend ning kes juhivad ka praegu autot regulaarselt.

Samasugused koolitused on eelneval kolmel aastal juba toimunud Pärnus, Tartus ja Tallinnas ning need on osutunud väga populaarseteks. Osalejate tagasisidest on selgunud, et sellised praktilised õppepäevad on igati vajalikud.

Koolitust toetavad ka Kuressaare linnavalitsus ja Saaremaa tervisenõukogu.

 

Print Friendly, PDF & Email