Röövpüük on Saaremaal hoogsalt alanud (18)

Sõrve linnujaama päevaraamatu postituses seisab, et röövpüük on täies hoos. “Paraku on see igakevadine nähtus, et kudemisajal ojad ja kraavid rüsadega kinni tõmmatakse,” lisatakse postituses, mida illustreerivad pildid ühest Sõrve poolsaarel asuvast ojast, kuhu on keeluajal püügivahendid sisse viidud.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul ütles Saarte Häälele, et inspektoritele on kalade kudemisaeg alati töörohke ja tõenäoliselt ei tule ka tänavune kevad selles osas erandlik. “Inspektorid on ka sel aastal Saaremaal nii siseveekogudest kui ka merest erinevaid püügivahendeid eemaldanud,” lisas Tuul.

Keskkonnainspektsioon tuletab meelde, et meres on haugipüük keelatud 1. märtsist 30. aprillini ja siseveekogudes 15. märtsist 10. maini. Ebaseaduslikest püünistest ja kalapüügist saab teatada valvetelefonil 1313.

Print Friendly, PDF & Email