JUHTKIRI: Kas on linnukesel muret (4)

Linnavalitsus on maha saanud “suurepärase” otsusega. Kui ise ei suuda välja mõelda, kuidas kesklinna kimbutavate hakkide probleemi lahendada, ehk leiavad nutikad ettevõtjad lahenduse. Tõepoolest, on ju linnud eelkõige söögikohtade probleem. Pole enne kuulda olnud, et linnavalitsuse hoones oleks kellelgi lindude tõttu töö tegemata või lõuna pidamata jäänud. Küll on aga vana tõde, et kus hakk ees, sinna klient hea meelega ei istu.

Tõsisemalt rääkides ei ole küsimus mitte selles, et linnavalitsus oleks kuidagi süüdi hakkide olemasolus. Probleemile lahendust leida polegi kerge. Selle lükkamine aga kohvikupidajate kaela on lihtsalt näotu. Pole ju tegemist ühe või kahe konkreetse baari tõttu tekkinud nuhtlusega, vaid kogu kesklinna puudutava probleemiga.

Linnavalitsuse nõuet, mille kohaselt tuleb toitlustusteenust pakkuda viisil, mis välistab lindude ja loomade ligimeelitamise ja nende liikumise toitlustusalas, võib aga mõista vaid üheselt. Välikohvikutele tuleb võrgud peale tirida. Ega muul moel lindude liikumist takista.

Print Friendly, PDF & Email