Sõnajalad toovad tuulikutööstuse arenduskeskuse Saaremaale (1)

Äsja Maailma Energeetikanõukoguga liitunud energiaärimehed Andres ja Oleg Sõnajalg peavad Saaremaa patriootidena ambitsioonikat plaani tuua tuulikute tootmisest vähemalt üks osa kindlasti saarele.

Reedel toimus Maailma Energeetikanõukogu juhatuse koosolek Saaremaal ning Andres Sõnajala sõnutsi oli kõigil huvi käia vaatamas ka Eleoni tehnoloogiat, millest juba praegu on nii palju räägitud.

Mis puudutab tuulikute tootmist, siis soovivad vennad Sõnajalad jätkuvalt tuua võimalikult suur osa tootmisest Eestisse ja kindlasti ka Saaremaale. “Generaatoreid või labasid ei ole saarel toota võimalik, kuid arenduskeskuse toome küll siia,” kinnitas Andres Sõnajalg.

Lisaks on nad tema sõnutsi ka seni teinud mõningast koostööd teiste Saaremaa ettevõtetega selliste tööde osas, mida on võimalik siin teha. “Kavatseme seda jätkata ning mahtude kasvades tähendab ka see rohkem tööd saarele,” nentis Sõnajalg.

Laiemalt on tegemist Eestisse uue tööstuse rajamise protsessiga. Täismahus tuulikutööstus tähendab Andres Sõnajala sõnul aastas 60 suure tuuliku tootmist, mis omakorda moodustaks suurusjärgus poolteist protsenti Eesti sisemajanduse kogutoodangust.

“Oleme Saaremaa patrioodid ja eelistame nii palju tootmisest siia tuua, kui see on vähegi võimalik, nii et säilib majanduslik loogika,” kinnitas ta.

 

Print Friendly, PDF & Email