Monode meistrid selgusid keerulistes ilmaoludes

saadjärve: Eesti meistrid selgitati muutlikes ilmaoludes. JUHAN KOLK

SAADJÄRVE: Eesti meistrid selgitati muutlikes ilmaoludes.
JUHAN KOLK

Nädalavahetusel toimusid Saadjärvel Eesti meistrivõistlused jääpurjetamises klassis Monotüüp-XV. Keerulistes tingimustes sõideti kokku kuus võidusõitu.

Saadjärve ilm pakkus esimesel päeval kõigile osalejatele ja korraldajatele korralikku närvipinget, olles ühel hetkel ilus tuuletu ja päikseline ning teisel möirgav, puhanguti 15m/s puhuva tuulega lumetorm, kus nähtavus oli paiguti alla 100 m.

Teisel päeval puhus normaalne 4–6 m/s tuul ja nähtavus oli selge ning sai pidada neli võidusõitu.

Kuni 40 kraadi keerutavas ja auklikus tuules leidsid kõige parema käigukiiruse esimest hooaega koos sõitvad Peeter Siniväli (KJK) ja Roland Pildre (SMS). Teisele kohale jäid Vello Jürjo ja Andrus Padu Dagö jahtklubist. Kolmanda koha pälvisid saarlased Meelis Saarlaid ja Urmas Kruusmägi.

Tänavuse hooaja Monotüüp-XV Euroopa meistrid Ott ja Juhan Kolk pidid leppima kahjuks viimase kohaga, kuna teise päeva esimeses võistlussõidus purunes neil roolisüsteem ja nad pidid võistluse katkestama.

Juhan Kolk

Print Friendly, PDF & Email