JUHTKIRI: Teatrit peab saama!

Ja saabki. Märtsis, mis on teatrikuu, kindlasti rohkem kui mõnel teisel kuul. Siin Saaremaal vähemalt. Kui möödunud nädalal rõõmustas draamakunsti austajaid koolinoorte teatripäev “Teatrit peab saama!”, siis eile pandi taas punkt ühele traditsioonilisele tähtsündmusele – tänavustele miniteatripäevadele.

Ajalugu on näidanud, et paljud endale nime teinud näitlejad on kunagi üles astunud Saaremaa ühisgümnaasiumi korraldatavatel kuulsatel “minikatel”. Ning saarlaste endi seast on tuntud näitlejaid võrsunud üksjagu. Mis sellest, et meie teatril seda päris oma, kutseliste näitlejate truppi ei ole.

Teatriarmastus aga on ja see ei paista veel niipea kuhugi kaduvat. Niikaua, kui jätkub neid, kes lavalaudadele ihkavad, ja neid, kes laval toimuvale kaasa elavad.

Pühapäev, 27. märts on rahvusvaheline teatripäev. Palju õnne, teatrirahvas!

Print Friendly, PDF & Email