Mungad astusid vankri eest tagasi (1)

Saare maakonna külaseltsidest tuntuimate sekka kuulunud MTÜ Kodukant Kiratsi, mida vedasid Sulvi ja Tõnu Munk, annab teatepulga üle MTÜ-le Medel.

Oma tööle joont alla tõmbav Sulvi Munk ütles, et loodetavasti läheb kõik vaid paremaks. Midagi pooleli ei jää. MTÜ Medel eestvedajad on Kati Aru, Külli Nellis ja Rita Rahu.

Medel tegi Lääne-Saare vallavalitsusele taotluse, et võtab üle kõik Kodukant Kiratsi kohustused, sealhulgas ka Kiratsi külakeskusega seonduva. “Kohustuste üleandmisega kaasnebki ju just see, et kõik jätkub nii kui enne ja loodetavasti veel paremini kui enne,” lausus Munk. Kõik töötoad ja tegevused jätkuvad.

Sulvi Munk ütles, et kui alguses oli ühistegevus külapõhine, siis mida aeg edasi, seda piirkonnapõhisemaks see muutub.

“Mitme külaorganisatsiooni järele ei ole praegu vajadust ning ühine tegemine paneb meie ühistegevust paremini läbi mõtlema ja kavandama kogu piirkonna arengut silmas pidades ja arvestades,” rääkis Munk.

Tema sõnul on Kiratsi külamaja teine korrus olnud ja on ka edaspidi avalik koht, kus pakutakse kogukonnale nende vajadustest lähtuvat teenust – korraldatakse õpitubasid ja erinevaid üritusi. “See on avalik teenus, mis tähendab kohustust. Kohustust oma kogukonna, valla ja PRIA ees. Seetõttu toimub ka kohustuste üleandmine, mis kinnitab, et nii on ja nii ka jääb,” kinnitas Munk, et MTÜ vahetumisega midagi ei muutu.

Sulvi Munk tõdes, et eestvedajate vahetumise juures mängib rolli ka inimlik faktor. “Ka vedurid väsivad mõnikord,” sõnas ta.

Print Friendly, PDF & Email