Tasavägine võrkpalli juubeliturniir Lümandas

Lümanda võistkond. Ees Rando Tarkmeel, Mark Lonks, Gert Lonks, taga vasakult Kerli Kask, Kristin Himmist, Lisett Nurja, Eva Ratas.  URVE VAKKER

Lümanda võistkond. Ees Rando Tarkmeel, Mark Lonks, Gert Lonks, taga vasakult Kerli Kask, Kristin Himmist, Lisett Nurja, Eva Ratas.
URVE VAKKER

Manivalde Jõgi mälestusvõistlus koolide võrkpallis on jõudnud 15. toimumiskorrani. Läbi aegade on Lümanda turniiridel osalenud kõik Saare maakonna maakoolid. Viimastel aastatel on võrkpalli mänguosavust jätkuvalt arendatud Leisi, Valjala, Kärla ja Lümanda koolis. Osalevate õpilaste seas on pea pooled samuti 15-aastased, see tähendab turniiri eakaaslased.

Tänavuse turniiri avamisel soovis edu Lääne-Saare valla spordijuht, spordikooli võrkpallitreener ja endine tippmängija Asko Esna: “See on oskus eluks, sportlik jõukatsumine ja mõõduvõtmine tehtud kodutöö osas.”

Mälestusi ja meenutusi endisest Lümanda kooli õpetajast Manivalde Jõgist jagas Urve Vakker. Lümanda kooli 120-aastases ajaloos on spordil ja võrkpallil olnud kindel koht just viimasel poolesajal aastal. 60-ndatel aastatel oli võrkpall väga populaarne sportmäng ja just Manivalde Jõgi pani sellele mängutraditsioonile aluse Lümandas.

Tänavune tüdrukute turniir oli läbi aegade võrdseima tasemega. Enamik mänge lõppes tasavägises punktpunkti-heitluses. Geimi lõppedes suutsid vaekausi oma kasuks kallutada Kärla põhikooli õpilased. Kärla naiskonnas mängisid Kaisa Tänav, Triinu-Liis Torri, Susann-Marell Mehine (parim oma naiskonnas), Gabriela Grahv, Anete Antsaar, Annika Suurna, Kelly Grahv ja Pille-Liis Leemet, treener Asko Esna. Nendele läks ka Audi Kuressaare esinduse peaauhind.

Õpetaja Toivo Lepa juhendatav Leisi keskkooli naiskond saavutas teise koha. Mängisid Karoli Mägi (parim), Inge Sillaste, Kaili Nurk, Peljaane Mänd-Rüntju, Ats Rosenfeld ja Markkus Erin-Uussaar.

Kolmas koht kuulus Valjala piigadele, mängisid Tuuli Vassar (parim), Eeva Helga Kupits, Viivika Vassar, Brett Nuut, Liis Treima, Kristel Uibo ja Merilyn Tänav. Õpilasi juhendasid õpetajad Andre Kuntsel ja Aive Mõistlik.

Lümanda võistkonnas lõid kaasa Lisett Nurja (parim), Kristin Himmist, Eva Ratas, Kerli Kask, Gert Lonks, Rando Tarkmeel ja Mark Lonks, juhendas õpetaja Urve Vakker.

Loodame, et ka meie väike turniir aitab kaasa sporditraditsioonide arengule Saare maakonnas ja nii mõnigi õpilane saab siit turniirilt võrkpallipisiku eluks kaasa.

Aitäh kõigile kohtunikele kaasa aitamast ja kohtumiseni 4. aprillil noormeeste turniiril.

Urve Vakker

Print Friendly, PDF & Email