Kuressaare Nelikaare koguduse pastorist sai Eesti nelipühi kiriku juht

Eesti nelipühi kiriku aastakonverentsil kinnitati kiriku uueks juhiks Kuressaare Nelikaare koguduse pastor Alur Õunpuu.

Õunpuu kinnitati kiriku juhiks möödunud laupäeval.

Eesti kristliku nelipühi kiriku (EKNK) senise juhi, piiskop Ago Lilleoru sõnul, kes pühapäeval Kuresaare Nelikaare kogudust külastas, kinnitati Õunpuu kiriku uueks juhiks enamushäältega. Vaid mõned üksikud hääletajad jäid erapooletuks, ütles Lilleorg koguduse ees.

2004. aastast nelipühi kirikut juhtinud Lilleorg põhjendas oma loobumisotsust sellega, et tahab keskenduda koguduste rajamisele ja uute töötegijate treenimisele.

Alur Õunpuu, kes jätkab Nelikaare koguduses tööd vanempastorina, on lõpetanud EKNK pastorikooli ja õpib Eesti metodisti kiriku teoloogilises seminaris. Ta on juhtinud EKNK Kuressaare kogudust 2009. aastast ning ordineeritud pastorina 2011. aasta 2. aprillist. 2010. aastast on Alur Õunpuu olnud EKNK juhatuse liige ja 2014. aastast juhatuse aseesimees. Alur Õunpuu on abielus Marvi Õunpuuga ning neil on neli last, üks poeg ja kolm tütart.

Nelipühi kirikul on 35 kogudust üle Eesti. Viimati liideti kirikuga Maardu kogudus ja Stockholmi eesti nelipühi kogudus.

Print Friendly, PDF & Email