Head lääne-saarlased!

Viimase kuu tormilisus Lääne-Saare vallas pole enam uudis vahest kellelegi. Paraku on see endaga tahtmatult kaasa toonud suurt segadust tuleviku suhtes nii vallamajas sees kui ka väljaspool. Inimlik iseenesest ju. Läinudnädalane volikogu istung tõi selguse selles osas, et vallavalitsus jätkab samas koosseisus uue vallavanema juhtimisel.

Minu jaoks on see oluline, et me saame edasi minna tegevustega, millele siht võetud. Eesmärgid on ju Lääne-Saare vallal määratud volikogu poolt kinnitatud arengukava ja eelarvestrateegiaga. Vastu tuleb võtta päris esimene Lääne-Saare valla eelarve. Arengukava, eelarvestrateegia ja eelarve on need, millega volikogu valitsusele tegevussuunised annab.

Kurb on, et viimase kuu jooksul on öeldud tavatult palju halba. Sõna vägi on suurem kui sõjavägi, ütleb vanarahvas, ja ega vanarahvas suusoojaks ütle. Vallavalitsuse liikmena on valus kuulda, et vallavalitsuses nähakse vaid kampa alatuid inimesi, kel küüned enda poole ja kelle otsused on valdavalt kantud hämaratest tagamõtetest. Ma loodan, et see arvamus on tõesti vaid emotsioonidest põhjustatud, ma loodan, et volikogu konstruktiivne töörütm taastub, vaatamata erimeelsustele.

Viimasel ajal on palju räägitud suhtlemisest ja info andmisest, vallavalitsusele on selles suhtes etteheiteid tehtud. On selle põhjused olnud siis millised iganes, kinnitan, et tegu ei ole olnud pahatahtlikkusega, ning kindlasti anname oma parima, et suhtlust tõhustada igal suunal. Seejuures ei saa unustada, et suhtluses on alati mitu osapoolt – et infot anda, peab seda ka võtma.

Igas halvas asjas tuleb osata näha midagi head. Ehk on meie õppetund käes ja järeldused toimunust on teinud kõik, kes seda tegema peaksid. Pea on kevad ukse ees, mis iseenesest muudab inimesed rõõmsamaks ja lahkemaks, ning kevadised tegemised ootavad. On need siis omas aias nokitsemised, vallateede korrastamised, kogukonna talgupäevad või sootuks mõni kolmas või neljas tegemine. Elu läheb edasi ja töö tahab tegemist.

Soovin kõigile kevadet südamesse!

Tiina Luks, Lääne-Saare vallavanem

 

Print Friendly, PDF & Email