Miniteatripäevad saavad 25

Eeloleval nädalalõpul toimuvad Saaremaa miniteatripäevad 25. korda. Teatrifestivali peakorraldaja Rita Ilves tõi välja, et sedakorda on festivali motoks “Ka teater saab niiviisi eluks, nagu mõnikord supiks saab vaht. Aga muidu, normaalses elus, lahus hoitakse ikka neid kaht” (Hando Runneli ainetel).

“Sel aastal ongi vaatluse alla võetud teatri köögipool, siit tulevad mitmed paralleelid kokandusega,” tähendas Ilves.

Žürii kannab tänavu nime Gurmaankriitikud ning nende hulgas on teatrimees Jaak Allik, näitleja Märt Avandi, raadiomees Tõnis Kipper, näitleja ja lavastaja Eva Koldits, lavastaja Gerda Kordemets, esimene Teatrimehike Tiina Luks, näitleja, tele- ja raadiohääl Toomas Lõhmuste, lavastaja ja näitleja Aarne Mägi, kultuuriminister Indrek Saar, näitleja Lee Trei, teatrijuht ja näitleja Velvo Väli ning Saaremaa ühisgümnaasiumi direktor Viljar Aro. Teatrimehike on sel aastal aga Ekke Kaarel Rand Kreverast. Truppe ja etendusi on Rita Ilvese sõnutsi seekordsel festivalil 19. “Teemade valik tundub olevat seinast seina,” nentis ta.

Saaremaalt osalevad minikatel Orissaare MO-teater, SÜG-ist Krevera ja Kreisis. Festivalile peaks Ilvese sõnul külalisena tulema ka lavastaja Alla Zorina Venemaalt.

Esimesel õhtul on kõik lisaks etendustele oodatud ka piduõhtule, kus mängib koolibänd Magic Panda. Teisel õhtul annavad kontserdi Maria Väli, Pille-Rite Rei, Mai Agan ja Britta Virves ning pärast kontserti keerutab plaate Sander Mölder.

Tutvu miniteatripäevade kavaga “Kuhu minna” rubriigis.

 

Print Friendly, PDF & Email