“Aasta tehasemaja” konkursil ka Saare Ereki suvila

Eesti puitmajaliit ja -klaster korraldavad juba kuuendat korda konkurssi, mille eesmärk on esile tõsta ja tunnustada Eesti tehastes toodetud puitmaju. Sel aastal on konkursist osa võtmas 21 hoonet, teiste seas ka AS-i Saare Erek ehitatud suvila.

Saare Ereki toodetud 64,3-ruutmeetrine puidust suvila asub Lääne-Virumaal, selle arhitekt on Mihkel Urmet ja insener Mehis Kallas.

Kategooriaid ja auhindu on konkursil ühtekokku 11, neist üks Delfi Moodsa Kodu portaali lugejate lemmiku tiitel. Kõnealuses portaalis ongi üleval kõik 21 hoonet, nende sise- ja välisvaated, millele saab oma hääle anda. Kõige enam hääli kogunud objekt saabki lugejate lemmiku tiitli. Hääletada on võimalik 31. märtsini ja lugejate lemmik selgub 6. aprillil ehitusmessil.

“Aasta tehasemaja” žüriisse kuuluvad arhitekt Rajmund Sebok, TTÜ ehitusfüüsika professor dr. Targo Kalamees, kultuuriministeeriumi arhitektuuri- ja disaininõunik dr. Veronika Valk, TTÜ professor, ehitiste projekteerimise instituudi direktor dr. Jarek Kurnitski, RKAS-i teadus- ja arendusosakonna juhataja Margus Sarmet, arhitekt Markus Kaasik ja ajakirjanik Eva Kiisler.

Print Friendly, PDF & Email