Aasta kauneim aed

Foto: TÕNIS KIPPER

Foto: TÕNIS KIPPER

26. veebruaril hõigati Tallinnas Estonia talveaias välja ajakirja Kodukiri 2015. aasta “Aasta kodu” tiitli võitjad. Aasta aia peapreemia – 800 eurot firmalt Fiskars – pälvis seekord Lilian ja Mart Maastiku Mardi talu Karala külas Saaremaal.

“Saaremaa aiad on varemgi “Aasta kodu” konkursil preemiaid võitnud, peapreemia on aga esmakordne. Mardi talus jäi žüriile silma ümbritseva saaremaise loodusega kokkusulanduv suur ja õiterohke aed, kus on rohkelt erinevaid istumispaiku, samas ka praktiline aiaviljaosa,” ütles Malle Pajula, Kodukirja peatoimetaja.

Žürii liige, Fiskarsi esindaja Virge Teets: “See on talukompleks, mille aias on küllaga avastamisrõõmu, nutikaid lahendusi.

Talu asub suurel alal, kuid aia eest on jõutud hoolt kanda ning miski pole juhuslik.” Kodukiri korraldab kodukonkurssi juba 19. korda. 2015. aastal osales ligi 60 kodu üle Eesti. Preemiad andis üle presidendi proua Ieva Ilves.

Loe edasi Oma Kodu kevadenumbrist

Print Friendly, PDF & Email