Kabetajatel järjekordne kiirturniir

Järjekordsel kiirturniiril, seekord Brasiilia kabes, käis kohalike kabetajatega mõõtu võtmas Eesti 2015. aasta kiirkabetšempion Algo Laidvee. Kuna ta on esimene Eesti individuaalse tšempionitiitlini jõudnud Tartu meeskabetaja, leidis see saavutus Tartus suuremat kõlapinda ning temast tehti paarikümneminutiline teleklipp (Youtube’is “Kabetaja Algo Laidvee”).

Saaremaal hakati Laidveele kõvasti vastu, nii Rein Kirst kui ka Jaan Truu võitsid tema vastu mikromatši 1,5 : 0,5. Kuna aga ülejäänud kabetajaid kohtles Laidvee konkurentidest karmimalt, püsis ta lõpuni esikohakonkurentsis.

Võrdselt 6,5 punkti 10-st kogusidki Kirst ja Laidvee ning edu omavahelises matšis andis esikoha Kirstule. Punktiga jäid maha Ivar ja Jaan Truu, kolmas koht kuulus turniiril nende omavahelise matši võitnud Ivarile. Järgnesid Villu Kallas ja Heino Tammeaid võrdselt 3 punktiga.

Enne kahte viimast turniiri juhib kiirturniiride seeriavõistlusel Ivar Truu 93,5 arvestuspunktiga. Järgnevad Kirst 88,5, Jaan Truu 85, Villu Kallas 77,5 ja Tammeaid 77 arvestuspunktiga.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email