Ehitusviimistleja tõi ametikoolile hõbemedali

SILM SIRKEL, NINA VINKEL: Sander Reimal võistlustööd viimistlemas. MARET KUUB (SA INNOVE)

SILM SIRKEL, NINA VINKEL: Sander Reimal võistlustööd viimistlemas.
MARET KUUB (SA INNOVE)

Kuressaare ametikooli ehitusviimistluse eriala õppur Sander Reimal saavutas Tallinnas üleriigilistel kutsevõistlustel teise koha.

“Ma ei oleks uskunud, et sellise koha saan. Mitmel konkurendil olid ka head tööd,” rääkis Sander, kes esindas ametikooli ehitusviimistluse võistlustel ka eelmisel aastal. “Sel aastal ma nii närvi ei läinud kui eelmisel, kuigi mulle loositud tööboks oli ebakvaliteetselt kokku pandud. Jõudsin oma asjad kõik ettenähtud aja jooksul ära teha.”

Võistlusülesannete jaoks oli kahel päeval aega kokku kümme tundi. Selle aja jooksul tuli tapeetida, värvida viilunguks, akrüülida, värviharmoonia ülesandes värvi toonida ja vabakavana dekoratiiv-viimistleda seinapind.

“Kuigi Sanderi boksi kipsseinad olid loodist ära ja kruvid sisse lastud diagonaalis, oli ta nii kange, et tegi nendes tingimustes väga hea töö,” rääkis Reimali juhendaja, ametikooli õpetaja Eliis Vahter. “Oleme kõverate seinte tapeetimist saanud enne piisavalt harjutada.”

Õpetaja Vahter märkis, et väga hea tulemuse saavutamisele aitas kaasa ka eelmise aasta kogemus ja külma närvi säilitamine. “Arengut oli ka näha,” ütles ta. “Sander andis endast kõik.”

“Mina olen ehitusviimistluse üleriigilistel kutsevõistlustel käinud või neid eemalt jälginud juba kaheksa aastat. Tihti on lootused olnud suured, aga medalit pole meie õppuritel seni võita õnnestunud. Nüüd see tuli ära ja see teeb Sanderi tulemuse märksa kaalukamaks,” rääkis ametikooli teabejuht Taavi Tuisk.

Võistluse võitis Alisa Larina Tallinna ehituskoolist. Võistlused korraldas SA Innove 10.–11. märtsil Tallinna ehituskoolis.

 

Print Friendly, PDF & Email