Aste protsess jätkus kannatanute kuulamisega (3)

Eile hommikul jätkus Kuressaare kohtumajas protsess Gevin Küti (23) üle, keda süüdistatakse topeltmõrvas, Astes asuva kortermaja, motorolleri ja jalgratta süütamises ning kahe mehe peksmises.

Kolme päeva jooksul vastavad kannatanud ükshaaval prokuröri, kaitsja ja kohtuniku küsimustele juhtunu kohta. Ühe inimese peale kulub keskmiselt poolteist tundi. Süüdistatava pingist jälgib küsitlust Gevin Kütt.

Kaheksa kuud hiljem lasub kannatanutel kohustus rääkida vaid tõtt, valeandmete teadliku esitamise eest ootab neid kriminaalkaristus. Tsiviilhagi esitanud peavad põhjendama esitatud kahjunõude suurust. Tšekkide puudumisel tuleb teha sarnaste esemete hinnauuring.

Kannatanud olid mures ka selle pärast, et istungid toimuvad tööpäevadel, pidevad töölt puudumised tekitavad probleeme tööandjaga. Üks, Rootsis töötav kannatanu keeldus protsessil osalemast, sest sõit siia maksab liiga palju.

Kuna kannatanud kuulati üle tunnistajatena, ei saa nende räägitut ajalehes väga täpselt kirja panna, sest see võiks protsessi mõjutada.

Taas toodi välja päästetöödel osalenud nn “abiliste” tegevus ja nende alkoholitarbimine avalikus kohas korrakaitsjate silma all. Samuti käidi välja versioon, et lisaks alkoholijoobele vaevles süüdistatav teo toimepanemise ajal “armuvalus”.

Plaanide kohaselt jõutakse kohtuvaidlusteni pärast pühi, 28. märtsil.

 

Print Friendly, PDF & Email