Vallikraavi veeralli nihutati suvele lähemale (4)

Kuressaare ametikool korraldab tänavuse Vallikraavi veeralli tavapärasest nädal aega hiljem ehk 6. mail.

Traditsiooniliselt on veeralli olnud linna turismihooaja avaüritus.

“Oleme veerallit korraldades võidelnud ilmaga, on olnud aastaid, kus jää on vallikraavist läinud nädal aega enne üritust,” selgitas ametikooli direktor Neeme Rand veeralli nihutamist maikuusse.

“Seetõttu võtsime vastu linnavalitsuse ja Pargi kultuurikeskuse ettepaneku korraldada veeralli tavapärasega võrreldes nädal aega hiljem ja ühendada see linna sünnipäevanädala ürituste ja KuKuu hooaja algusega,” ütles ta.

Rongkäik ametikooli hoovist algab kell 16. Ranna sõnul on plaan on teha see rohkem karnevalilaadseks. “Meie soov on kaasata karnevali rohkem siinsete asutuste ja koolide esindusi,” sõnas ta ja lisas, et rongkäik-karnevali teema on tänavu meri.

Kell 17 algab veeralli tavapärase kahuripauguga ja kavas on nagu ikka Kasse paatide võistlus.

Alternatiivsõidukite teema on sel aastal praam. Võistlusel osalev alternatiivsõiduk peab olema suuteline kandma ühelt kaldalt teisele vähemalt ühe reisija, pakkuma võimalikult soodsat üleveohinda ja kiluvõileiba.

Kaks nädalat pärast veerallit pumbatakse vallikraav aga veest päris tühjaks. Nimelt toimub 19.–22. mail Kuressaares ja selle lähiümbruses rahvusvaheline pumbameeskondade õppus SaareModex. Õppusele on lisaks Eesti pumbameestele oodatud osalema ka meeskonnad Rootsist, Lätist ja Rumeeniast.

 

Print Friendly, PDF & Email