Külastusrekordeid purustav “Klassikokkutulek” on ka Saaremaal populaarne

Värske kodumaine komöödiafilm “Klassikokkutulek”, mida avanädalavahetusel käidi üle Eesti vaatamas tervelt 33 828 korral, on Saare maakonnas kinolinade ette meelitanud vaatajaid kahe tuhande ringis.   

Kuressaare linnateatri direktor Piret Rauk ütles, et TeatriKinos on “Klassikokkutulekut” seni vaatamas käidud 1249 korral. Kokku on olnud kuus seanssi ja tulemas on veel neli. Pileteid on veel saada sel laupäeval toimuvatele seanssidele. “Ilmselt tuleb publikurekord,” nentis Rauk. Nimelt käis eelmisel aastal linastunud Elmo Nüganeni lavastatud sõjadraamat “1944” TeatriKinos vaatamas 1521 inimest.

Sandla kultuurimaja juhataja Annely Õisnurm selgitas, et “Klassikokkutulek” oli põhimõtteliselt esimene film, mida Sandla uuenenud kinos näidati. “Me alles alustasime, enne oli üks katsetus ühe lasteürituse raames,” märkis Õisnurm. Vaatajaid kogunes saali 170. “Paremat algust ei oleks osanud oodata, see oli võimas!” rõõmustas Õisnurm.

Uus projektor ja Blu-Ray mängija osteti Sandla kultuurimajja eelmisel aastal. Kinolina pärineb aga endistest aegadest. “Ekraan on küll natuke mõnest kohast kortsus ja mõnest kohast katki, aga see suur ekraan annab ikka kinoelamuse,” kinnitas Õisnurm. Järgmisena on Sandlas kavas näidata Valentin Kuigi ja Manfred Vainokivi draamat “Perekonnavaled”. Kultuurimaja juhataja ei välistanud võimalust, et ka “Klassikokkutulekut” näidatakse uuesti. “Seda ikka küsitakse,” märkis ta.

Nasva klubi juhataja Joosep Aru ütles, et Nasval müüdi filmile 176 piletit. Seda, kas Nasval uuesti “Klassikokkutulekut” näidata, otsustab Aru siis, kui on teinud ülevaate, kui palju seansse on mujal veel toimumas.

Orissaares tuli aga esimesel seansil rahvast tagasi saata, kuna kinosaal mahutab 70 inimest. Kokku näidati filmi neljal õhtul ja publikut oli 250 ringis. “Kolmandal õhtul jäi mõni koht üle ja pühapäeval viimasel näitamisel kogunes poole saali jagu vaatajaid,” lausus Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste.

“Klassikokkutulekut” on juba näidatud ja näidatakse veel mitmel pool Saaremaal. Näiteks Eikla klubisse kogunes 78 inimest, Hellamaa külakeskusse aga kahe seansi jooksul üle 60 vaataja. Kinovõrgu kava järgi on filmi plaanis näidata Valjala rahvamajas 7. aprillil.


“Klassikokkutulek”

  • Režissöör: Rene Vilbre
  • Mängivad: Mait Malmsten, Genka, Ago Anderson, Mart Müürisepp, Grete Klein, Maarja Jakobson, Ülle Lichtfeldt, Märt Pius, Kadri Adamson ja Kristiina-Hortensia Port.
  • Filmi algstsenaarium pärineb Taanist, kus samanimeline film 2011. aastal kinod rahvaga täitis. Eesti jaoks kohandas stsenaariumi Martin Algus.
Print Friendly, PDF & Email