Eesti parim kuldsuu on Taavi Teevet

IRINA MÄGI

IRINA MÄGI

Kui mullu pälvis Orissaare gümnaasiumi õpilane Taavi Teevet (pildil) üleriiklikul kõnevõistlusel “Kuldsuud Põltsamaal” kolmanda koha, siis tänavusel konkursil tunnistati ta parimaks.

“Ma ei ole suutnud veel enda jaoks lahti seletada, mida see võit mulle tähendab,” tunnistas OG abiturient Teevet, kes naasis möödunud reedel peetud konkursilt esikohaga. “Muidugi annab see võit kindlustunnet juurde, et teen õiget asja.”

Teeveti hinnangul oli gümnasistidele mõeldud võistlusel arvestatav konkurents. “Enne, kui teine koht välja hõigati, polnud ma veel sugugi kindel, et see mulle ei tule,” lausus ta.

Tosina osalejaga võistluse esimeses voorus esitas saarlane sama kõne, mis talle maakondlikul kõnekonkursil grand prix’ tõi.

Teises voorus pidid kõik osalejad poole tunni jooksul ette valmistama kõne teemal “Meie aja kangelane”. “Just see, et teema jättis küllaga interpreteerimisruumi, tegi kõne kirjutamise keeruliseks,” leidis Teevet, kes oma sõnul oli esiti lausa kimbatuses. “Aega anti vaid kolmkümmend minutit, millest pool kulus kõne mõtte otsingule ja pool selleks, et kõne valmis kribada,” rääkis abiturient. “Mu mustandileht oli paksult mahatõmbamisi täis.”

Kuna tulemas on presidendivalimised, lähtus Teevet Eesti Vabariigi järgmisest presidendist kui meie aja kangelasest.

Tänavu gümnaasiumi lõpetav Teevet tunnistas, et tema suur unistus on õppida teatrikoolis. “Paraku on selle teatrikooliga nii, nagu on – soovijaid on palju, aga pääsevad sinna vähesed,” tõdes ta, lisades, et on ka teisi valdkondi, mis teda köidavad.

Teise koha Taavi Teeveti järel sai Michelle Marie Elisabeth Tiit Põltsamaa ühisgümnaasiumist, kolmanda Andree Prees Läänemaa ühisgümnaasiumist.

Žüriisse kuulusid Eesti SOS Lasteküla tegevjuht Margus Oro, avaliku esinemise koolitaja Toomas Lõhmuste, haridusministeeriumi keeleosakonna peaspetsialist Riina Koolmeister ja Kuldsuu 2015 teise koha omanik Linnet Puskar.

Print Friendly, PDF & Email