Kultuurkapital jagab raha

2016. aasta esimesse jaotusvooru esitati 121 taotlust, kokku summas 107 149 eurot. Taotlejate vahel jagati aga 33 381 eurot ja 1000 eurot jäeti aastalõpu preemia reservi. Täpne info selle kohta, kes ja kui palju toetust sai, selgub umbes kahe nädala pärast, kui Kultuurkapital on vastavad kinnitused teinud.

Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupi esimees Tõnis Kipper ütles, et jaotusvoor oli selles mõttes rekordiline, et ühele projektile taotleti ligi 17 000 eurot. See taotleja paraku toetust ei saanud. “Ei ole mõtet paarisaja kaupa anda, kui tahetakse ligi seitseteist tuhat,” kommenteeris Kipper ja lisas, et mingisugused suurusjärgud peaksid ikka paigas olema.

Ta tõi võrdluseks, et suuremad üritused saavad Kultuurkapitalilt Saaremaal üldjuhul paar-kolm tuhat eurot toetust. “Sõltuvalt projektist, aga mõni küsibki ainult paarsada eurot,” märkis Kipper, viidates, et on ka neid, kes suuremat summat toetust ei vaja või ei küsi.

Saaremaa ekspertgruppi kuuluvad Tõnis Kipper (esimees), Virge Varilepp (aseesimees), Riivo Allik, Kairit Levit ja Tiiu Villsaar.

 

Print Friendly, PDF & Email