KG õpilased külastasid Euroopa Parlamenti

Prantsusmaal Strasbourg’i linnas avanes Kuressaare gümnaasiumi 24 gümnasistil võimalus järele proovida, kuidas näeb välja Euroopa Parlamendi saadiku tööpäev.

KG õpilased said Strasbourg’i sõita, kuna võtsid möödunud aasta sügisel edukalt osa Euroscola videokonkursist “Kuidas lahendaksime pagulaskriisi”. Konkursile saadeti kokku 36 videoklippi 18 koolist. Euroopa Parlamendi infobüroo valis neist välja üheksa kooli, kes saavad noorteprojektis Euroscola osaleda 2016. aasta esimeses pooles. KG õpilasteni jõudis järjekord 3. märtsil.

Euroscola päeva esimeses pooles tutvustati rohkem kui 500 õpilasele 22 riigist, mida Euroopa Liit endast kujutab ja millised on erinevate institutsioonide eesmärgid. Pärastlõunal jagunesid õpilased gruppidesse, et arutada päevakajalisi probleeme ja üheskoos välja töötada resolutsioone. Seejärel naasti Euroopa Parlamendi saali, kus õpilased said pärast ettekandeid hääletada oma resolutsioonide poolt või vastu.

Projekti eesmärk on viia noori enam kurssi Euroopa Liidu tegemistega. Samuti on Euroscolal oluline erinevatest Euroopa riikidest pärit noorte omavaheline lävimine.

Õpilasi saatsid reisil KG inglise keele õpetajad Merike Kivilo ja Riina Haljas.

Pikemalt saab Euroscola päevast ja noorte reisist Prantsusmaale lugeda Saarte Hääle laupäevasest numbrist.

 

Print Friendly, PDF & Email