JUHTKIRI: Fifty-sixty (3)

Lääne-Saare vald võib tänasel naistepäeval saada naisvallavanema. Võib, aga ei pruugi, sest nii Reformierakonna kui ka neile kinda heitnud sotside kinnitused koosolevatest häältest viitavad, et jõudude vahekord tänasel vallavanema valimisel on üsna võrdne.

Kuna ühtki volikogu liiget pooleks tõmmata ei saa ja viigilist tulemust vallavanema valimine ette ei näe, siis peaks tänane päev näitama, kui nõrkadel või tugevatel jalgadel praegune vallavõim ikkagi  püsib. Tagasi on astunud küll vallavanem Andres Tinno, kuid Tiina Luksi isikus toimub sisuliselt kogu valitsuse usaldushääletus.

Kadestamisväärt pole ka Jaan Õunapuu olukord, kes on valmis Saaremaale tagasi tulema, kuid ei soovi ilmselgelt tundmatus kohas vette hüpata ja peaga vastu põhja põrutades end narriks teha.

Suuremas pildis on aga märgatav järjest teravnev võitlus tulevikus terendava Suur-Saaremaa võimu pärast. Sotside pürgimine Lääne-Saare võimutüüri juurde on selgelt vaadeldav osana plaanist end 2017. aasta kohalikeks valimisteks tugevamalt pildile tuua. Suure tõenäosusega valitakse siis juba ühe palju suurema valla esinduskogu ja selles võidujooksus on edu loota suure organisatsiooniga erakondadel, kes suudavad välja tulla n-ö piirkonnaüleste kandidaatidega. Lääne-Saares saab neid hästi valmis küpsetada.

 

Print Friendly, PDF & Email