Eesti Laulul oli saarlastest edukaim Kristel Aaslaid

Saarlastest oli Eesti Laulu 2016 finaalis edukaim Kristel Aaslaid, kes koos ansambliga Cartoon jõudis looga “Immortality” superfinaali ja saavutas kolmanda koha. Grete Paia jäi finaalis lauluga “Stories Untold” seitsmendaks ja Kati Laev koos Noorkuuga lauluga “Kaugel sinust” kümnendaks.

Eesti Laulu konkursi võitis Jüri Pootsmann looga “Play” ja pääses seega Eestit esindama Eurovisionile. Võiduloo lavakujunduse autor ja video režissöör on kunstiteaduste doktorant, Kuressaare gümnaasiumi 32. lennu vilistlane Elise Eimre.

Eurovisioni poolfinaalid ja finaal toimuvad Stockholmis 10., 12. ja 14. mail.

Külalisesinejatena astusid Eesti Laulu finaalkontserdil üles ka Maarja-Liis Ilus ja Ivo Linna, et tähistada eurolaulu “Kaelakee hääl” 20. sünnipäeva. Ivo Linna jagas oma muljeid Eesti Laulust ka Kadi raadio eilses “Keskpäeva” saates.

Legendaarse laulja sõnul lava taga hüsteerilist pabistamist polnud. Pigem olid kõik Linna sõnul väga sõbralikud ja soojad.

Jüri Pootsmannile ennustas Ivo Linna Eurovisionil viiendat kohta. Sama koha pälvis 1996. aastal “Kaelakee hääl”.

 

 

Print Friendly, PDF & Email