EAS toetab Triigi sadama kontserdimaja ehitamist (4)

TRIIGI FILHARMOONIA: Projekti eesmärk on luua võimalikult parim keskkonnasõbralik ja energiasäästlik hoone, mis, vastates kõikidele nüüdisaegsetele ehitustehnoloogilistele nõuetele, oleks samas ka traditsioonide jätkusuutlik kandja. RIIN KERSALU, MIHKEL MERISTE

TRIIGI FILHARMOONIA: Projekti eesmärk on luua võimalikult parim keskkonnasõbralik ja energiasäästlik hoone, mis, vastates kõikidele nüüdisaegsetele ehitustehnoloogilistele nõuetele, oleks samas ka traditsioonide jätkusuutlik kandja.
RIIN KERSALU, MIHKEL MERISTE

EAS toetab 31 000 euroga teisaldatava kontserdimaja püstitamist Triigi sadamasse, mis võimaldab möödunud aastal Triigi sadamas korraldatud kultuuriüritustele tuumakat jätku.

MTÜ Triigi Filharmoonia juhatuse liige Teele Vares ütles, et vaatamata EAS-i toetusele on praegu umbes 20 000 eurot puudu ning seetõttu käib aktiivselt toetajate otsimine.

“Ehk on Saaremaal piisavalt kultuurihuvilisi, kellel oleks võimalik meie tegevusele kaasa aidata,” rääkis Vares, kelle sõnul läheks puuduolev raha hoone liimpuidust konstruktsioonile teisaldatava katuse soetamiseks.

Triigi sadamahoone ja seal tegutseva kohviku Agar-Agar vahetusse lähedusse mere kaldale plaanitakse modulaarne kontserdihoone nimega Triigi Filharmoonia püstitada suveks ja kultuuriprogrammi kokkupanek on juba täies hoos.

“Näiteks on Saaremaast võlutud maailmakuulus lavastaja Adrian Giurgea (USA) andnud nõusoleku lavastada Triigis etendus Jarek Kasari ja Jaan Pehkiga. Lisaks otsime ka kohalikke või Saaremaa juurtega kunstnikke, kes tahaksid oma töid meie tulevastel seintel eksponeerida jne,” rääkis Teele Vares.

Ta lisas, et kui suvehooajal on hoone vajalik kultuuriürituste jaoks, siis talvel saab seda kasutada   paatide hoidmiseks.

MTÜ Triigi Filharmoonia eesmärk on ehitada vaba aja veetmise koht, mis oma olemuselt ja välimuselt on juba ise vaatamisväärsus ja eristub teistest Eesti laululavadest.

 

Print Friendly, PDF & Email