Klaveriperioodi algus Orissaare muusikakoolis

2015. aasta jääb Orissaare muusikakooli ajalukku kui juubeli-, kolimis- ja kontrabassiaasta. Muusikakool kolis uutesse ja värskelt remonditud ruumidesse. Tähistasime muusikakooli 25. sünnipäeva ja toimus üritus “Kontsert ümber kontrabassi”, mille abil sai kogutud puuduv summa uue kontrabassi ostmiseks.

2016. aastaga algab periood, mil muusikakool võtab ette valdkonna, mis siiani on oma gigantsusega hirmutanud. On üks pill, mida õpitakse muusikakoolides kõige rohkem, ja see pill on klaver.

Klaver on mitmes mõttes muusikahariduse alustala. Muusikateooriat õpetatakse klaveriklahvide abiga, sest klaveril on noodid ja nende vahelised suhted visuaalselt hästi näha. Klaver on võrdselt aktiivne nii soolo- kui ka ansamblipillina.

Paraku on klaver muusikakoolis ka üks kõige suuremaid ja kallimaid instrumente. Kvaliteetse pianiino hind on täna suurusjärgus 7500 eurot. Muusikakoolil oleks selliseid pianiinosid erinevatesse klassidesse vaja vähemalt neli.

Tänased pianiinod on oma ülesande muusikakoolis täitnud ja neil on aeg kolida pensionile mõnes väiksema töökoormusega kohas. Kas kellegi kodus või mujal. Kuna teistel erialadel on pillide seis Orissaare muusikakoolis juba päris rahuldav, siis võtsimegi ette järgmise suurema eesmärgi – uued klaverid. Klaverieriala on õpetaja Kairit Leviti vedamisel olnud Orissaares väga kõrgel tasemel läbi aastate. Peaaegu igal aastal on mõni üle-eestiline tugev konkursitulemus Orissaarde toodud. Kõige rohkem õpilasi õpibki Orissaare muusikakoolis just klaverierialal.

Seepärast on igati loogiline, et meie klahvpillid klassides oleksid sama heal tasemel, kui on meie õpetus ja õpilased.

Kuulutan klaveriperioodi Orissaare muusikakoolis pidulikult avatuks ja alustame teekonda, mis viib meid uute pianiinodeni.

Martti Nõu, direktor

Print Friendly, PDF & Email