JUHTKIRI: Kas igaüks leiab oma?

Kes poleks kuulnud vana head rukkilõikamise-laulu, kus igaüks otsis ja leidis oma, ainult hooletu jäi ilma. Kui nüüd rääkida töö otsimisest ja leidmisest, siis sellega on tsipake keerulisemad lood kui otsimisest ja leidmisest kõnelevas ringmängus paarilise leidmisega. Jah, tõsi on, et kes hooletu – ehk ei viitsi otsimise peale aega raisata –, jääb vist tõesti ilma. Kui just magavale kassile hiir suhu ei jookse.

Eilne töömess Kuressaare kultuurikeskuses püüdis kokku viia töö pakkujaid ja otsijaid. Seda, et viimaseid oli esimestest tublisti rohkem, sadades, näitab, et sellist messi on meie saarel vaja. Pole just teab mis saladus, et Saaremaal on talveperioodil tööd pakkuda üsna vähe. Ka on siin palgad enamasti pisemad kui mandril.

Loodetavasti leidsid nii tööpakkujad kui ka otsijad messilt just seda, mida otsima tulid. Kui mitte muud, siis vähemasti kasulikke kontakte ja teavet.

Print Friendly, PDF & Email