JUHTKIRI: Virgatsid liiguvad (1)

Lääne-Saare vallavõimu käärimine kipub aina segasemaks minema. Asjaosalised räägivad, et kõige parem oleks osapooled lepitada ja valla huvides taas kiiresti tööle hakata. Nüüd pakutakse juba uusi vallavanema kandidaate, selmet asjaosalised maha istuksid ja meeste kombel jutud sirgeks räägiksid. Tundub, et tegelikult ei taha nii mõnigi, et asi vanal kombel jätkuks.

Kõige kiiremini on uued võimalused ära tabanud sotsid. Kohe saadeti virgats saarlasest veteranpoliitik Jaan Õunapuu juurde ja hakati teda lapsepõlvemaadele tagasi meelitama.

Ei kujuta küll  ette, miks peaks Saaremaal sündinud, kuid elupõline Tartumaa mees jälle siia tulema. Kas kohapealne pink on nõnda lühike? Kolm nime volikogus pole just palju ja pole ka teistel eriti kedagi välja pakkuda. Mart Maastik ise ei ole kunagi vallavanemaks ihanud. Ehk on viimasest riigikogust väljajäänud ministrile vaja tööd leida ja uut hingamist anda? Meenutagem sotside eelmist projekti Hannes Hansot, kes tuli ja läks.

Või on siia vaja kedagi raskekahurväest, kes sotside haldusreformi plaanid läbi suruks? Sotsid sooviksid ehk kangesti Lääne-Saares võimu juba ainuüksi seepärast, et senine Lääne-Saare vallavõim on neile pidevalt sõna otseses mõttes pinda käinud. Viimati just sellesama haldusreformiga, kus sotsid agaralt propageerivad osavaldade loomist. Lääne-Saare on sellele teadupoolest vastu olnud.

 

Print Friendly, PDF & Email