Priit Suluste mängis end Tuule Cupi finaali

POMMLÖÖK: Tugev serv oli Priit Suluste trumbiks. IRINA MÄGI

POMMLÖÖK: Tugev serv oli Priit Suluste trumbiks.
IRINA MÄGI

Kuressaare tennisekeskuses mängitud Eesti tennise GP-etapi Tuule Cupil jõudis neljast saarlasest finaali Priit Suluste, kes kaotas seal Christopher Robin Klettenbergile.

“Üldiselt võib turniiriga rahule jääda,” märkis Priit Suluste. “Näitasin kahel päeval väga head tennist ja nägin, et olen siin võimeline poistega võrdselt mängima küll.”

Meeste turniiri 1/8 finaalis võitis Priit Suluste Roland Kiili (Roland Kiil Tennis Team) 6 : 2, 6 : 1. Veerandfinaalis võitis Suluste Karl Kiur Saart (TC 2000) 4 : 6, 6 : 3, 6 : 2 ja kohtus poolfinaalis Oskar Lustiga (TC Avantage). Võit 6 : 4, 6 : 4 tagas koha finaalis, kus tuli mängida Christopher Robin Klettenbergiga.

Finaali esimeses setis jagus tasavägist mängu seisuni 3 : 3, siis murdis Klettenberg Suluste servi ja võitis 6 : 3. “Murdusin vist psühholoogiliselt,” tunnistas saarlane, lisades, et mängu algusel polnud viga midagi. “Sinnamaani ma suutsin ikka domineerida, kuid siis andsin mängu vastasele. Mingisugune plõks käis ära. Hakkasin hoidma ja hakkasid vead tulema, ei saanud enam seda löögitunnetust kätte.”

Teise seti esimeses geimis sai Priit Suluste küll edu 40 : 0, kuid vastane suutis kaotusseisust välja tulla ja murdepalliga ette minna. Kui Klettenberg murdis ka teise Suluste servi ja asus 3 : 0 juhtima, oli mäng tehtud ja tulemus 6 : 2 andis Christopher Robin Klettenbergile turniirivõidu. “Kuni finaalini suutsin mängida väga stabiilset ja teravat tennist, aga finaal lagunes kahjuks ära,” tõdes Suluste. “Tegin palju vigu, olin ebakindel ja ei olnud seda mängu, mis kahel esimesel päeval.”

Suluste hinnangul jäi kõik väsimuse taha, sest ta pole trenni teinud ja on keskendunud noorte treenimisele. “Seetõttu pole sellist füüsilist valmidust nagu noorematel, kes teevad üle kümne trenni nädalas,” märkis ta. Priit Suluste sõnul oli plaan domineerida ja lüüa nii tugevalt, kui saab. Laupäeval see toimis, sest pallid lendasid ja vastased olid hädas. “Nii head minekut pole ma varem tundnudki, aga täna väsis käsi ära,” lausus ta.

Andre Koppel kaotas avaringis Marek Turule (Haapsalu tenniseklubi) 2 : 6, 2 : 6. Saarlastevahelises vastasseisus võitis Taavi Himmist Rauno Gulli 6 : 4, 6 : 3. Himmist kaotas seejärel aga veerandfinaalis Hendrik Innole (Rakvere TK) 4 : 6, 4 : 6.

Paarismängus võitsid Taavi Himmist ja Rauno Gull avaringis Marek Turut ja Martin Valgmäed 7 : 5, 6 : 3, kuid kaotasid poolfinaalis Christopher Robin Klettenbergile ja Karl Kiur Saarele 4 : 6, 7 : 6 (4), 2/10. Finaali võitsid Hendrik Inno ja Oskar Lusti 6 : 3, 2 : 6, 12/10.

Naiste turniirivõidu viis Elvasse Tuuli Tani, kes alistas finaalis Maria Lota Kauli 6 : 3, 4 : 6, 7 : 5.

Print Friendly, PDF & Email