Jüri Saar ei kommenteeri fantoomtöötaja teemat (20)

Postimehe reporteri poolt möödunud nädalal Tallinna Sadama “fantoomtöötajaks” ristitud  Pihtla vallavanem Jüri Saar nimetatud artiklit eile Kadi raadiole ja Saarte Häälele kommenteerima ei soostunud.

Artikli ilmumise ajal Eestist ära olnud ja esmaspäeval taas töölaua taha naasnud vallvanem ütles vaid, et kui teda on fantoomiks nimetatud, siis tema eetiline tase ei luba tal niimoodi ajakirjanikuga vaielda. “Tooge see ajakirjanik sinna stuudiosse, siis tulen ka,” ütles Jüri Saar Kadi raadiole ja lisas, et nii palju valet pole ta hulk aega lugenud, aga jäägu see ajakirjaniku südametunnistusele.

Tallinna Sadamal oli Postimehe andmeil aastaid leping endise Saare maavanema, kunagise riigikogu liikme ja nüüdse Pihtla vallavanema Jüri Saarega. Lepingu sisu teadsid üksikud inimesed ja ühtegi dokumenti Saare töö tulemuslikkuse kohta firmal pole.

Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro sõnul osutas Saar ettevõtte endisele juhtkonnale erinevaid teenuseid. Kruiisilaevade vastuvõtuga seotud küsimused Saaremaa Sadamas, Saaremaa Sadamas asuva jahisadama kohta info levitamine, Saaremaa Sadama kaubasadamana käivitamine, parvlaevaliikluse opereerimise organiseerimise protsessi ettevalmistamine – loetles Arro lepingu sõlmimise aluseid.

Nende teenuste eest maksis ettevõte Saarele iga kuu esialgu 10 000 krooni, hiljem 640 eurot. Aastate peale teenis ta kokku umbes 50 000 eurot. Mida selle eest saadi, ei ole teada.

 

Print Friendly, PDF & Email