Markus Vetemaale teenetemärk

uudis Markus Vetemaa

Maaeluministeeriumi hõbedase autasu pälvis aastakümneid ka Saare maakonna rannikumeres vaatlusi teinud kalateadlane, Vilsandi elanik Markus Vetemaa (pildil), keda minister hindab kui aktiivset teadlast.

Esmaspäeval andis maa­eluminister Urmas Kruuse Eesti Vabariigi 98. aastapäevale pühendatud aktusel põllumajanduse ja maaelu edendajatele üle ministeeriumi teenetemärgid. Tänavu anti üle üks kuld- ja kaheksa hõbemärki.

Markus Vetemaa on Tartu ülikooli teadusdoktor, Euroopa kalamajandusteadlaste assotsiatsiooni ja mereimetajate uurijate ühingu liige.

Kümme aastat tagasi soetas Markus Vetemaa endale Vilsandil Murdlaine maaüksuse. Kolm aastat tagasi sai tast sissekirjutuse järgi Vilsandi elanik.

Tunnustuse pälvinud teadlane ütles üleeile Tallinnast tulles, et tänavugi jätkuvad kalateadlaste uurimisretked Saaremaa ja väiksemate saarte rannikuvetes. Rohkem tähelepanu pööratakse siia uurimisele.

“Siiga peetakse meie vetes kaduvaks liigiks. Sellepärast ka kalateadlaste huvi selle liigi vastu. Veel on meie huviorbiidis Siiksaare laht. Edaspidi suundume uurimisretkedele Liivi lahe poolsesse ossa,” andis Markus Vetemaa teada.

Print Friendly, PDF & Email