Langebrauni portselani näitus ootab kaastööd

4naitus7. septembrist 30. oktoobrini on Kuressaare linnuse peakorruse näitusesaal täidetud Langebrauni kauni portselaniga. Näitus “Lauake, kata end!” avatakse Saaremaa toidufestivali raames ning valmib Saaremaa muuseumi, Eesti ajaloomuuseumi ja SA Saaremaa Turism koostöös. Näitusel on eksponeeritud valik rariteetseid Langebrauni portselannõusid ja suveniire ajaloomuuseumi kogust.

Vabariigi aastapäeva eel kutsume üles heitma pilku esimese Eesti Vabariigi aega 1920.– 1930. aastatel, kui oli Langebrauni tööstuse hiilgeaeg. Ootame näitusele osalema ka kõiki huvilisi, kel on kodus Langebrauni portselanitööstuse toodangut. Ühtlasi kutsume üles tegema oma kappides põhjalikum ülevaatus ja piiluma esemete põhja alla, ega ei juhtu seal olema Langebrauni firmamärki.

Neil, kes on valmis näitusel oma eksponaadiga osalema, palume ühendust võtta telefonil 45 57 541 või aadressil anna-liisa@muuseum.tt.ee. Näituse põhiosa tuleb ajaloomuuseumi Langebrauni kollektsioonist, nõustajaksa Ajaloomuuseumi teadur-kuraator Anne Ruussaar, kes on Langebrauni portselanitööstuse juhtivaid uurijaid Eestis.

Anna-Liisa Õispuu

Print Friendly, PDF & Email