50 AASTAT TAGASI: Saarlased avastasid televiisori

1964: Sovhoosi nuumikutalitaja Miralda Erlich lastega televiisori juures. KALJO RAUD / EESTI FILMIARHIIV

1964: Sovhoosi nuumikutalitaja Miralda Erlich lastega televiisori juures.
KALJO RAUD / EESTI FILMIARHIIV

Orissaares valminud televisiooni ülekandejaam võimaldas saarlastel täpselt viiskümmend aastat tagasi alustada regulaarselt telesaadete vaatamist. Poole aastaga osteti Saaremaa kauplustest ligi 500 uut televiisorit.

 

Veebruari alguses aastal 1966 kirjutas rajoonileht Kommunismiehitaja, et ehkki saadete vastuvõtt Orissaare mastist oli ajutiselt ebarahuldav, osteti viimastel kuudel hulgaliselt televiisoreid, ainuüksi jaanuarikuus soetati neid rohkem kui kolmesajasse kodusse.

Artikliga “Abiks televiisorite omanikele” alustas Kommunismiehitaja sarja, milles hakati andma vastuseid “algajate” televiisoriomanike küsimustele. Ajaleht alustas rubriiki küsimusega: kuidas ja kes hakkab meil parandama televiisoreid ja antenne?

Kollektiivne antenn

Vastuse andis siseministeeriumi televisiooni vastuvõtuvõrgu direktsiooni ülem seltsimees Kuznetsov, kes ütles, et 15. märtsist suunatakse Kingisseppa televisiooniateljee mehaanik, kes hakkab teenindama rajooni televiisorite omanikke.

Kõik kodanikud, kellel on televiisorid veel garantiiajaga, registreerigu need rajooni sidesõlmes, õpetas ülem. Garantiiajal tuleb mehaanik ja teeb vajaliku remondi tasuta, hiljem tehakse seda hinnakirja alusel.

Täispikk lugu ilmus laupäevases Saarte Hääles

Print Friendly, PDF & Email