Ametikool hakkab välja õpetama abikelnereid (3)

Kuressaare ametikoolis algab märtsis abikelneri õpipoisikoolitus, mis on mõeldud sel suvel teenindajatena tööle asuvatele inimestele.

“Ühe sihtrühmana näeme noori, kes lähevad suvel tööle toitlustusasutustesse ja kel puudub erialane ettevalmistus,” rääkis ametikooli direktor Neeme Rand. “Ametikoolis saavad nad alusteadmised hügieenist, klienditeenindusest ja tööst restoranisaalis. Töö ettevõttes lisab sellele praktilise vilumuse ning suve lõpuks pärast lõpueksami sooritamist ka oskusi tõendava kutsetunnistuse, mis lihtsustab näiteks edasiste õpingute kõrvalt töö leidmist.”

Õpipoisi- ehk töökohapõhise õppe puhul on ettevõttes toimuva õppe osakaal tavapärasest oluliselt suurem ja moodustab vähemalt 2/3 õppe mahust. Õpipoisiõpe toimub ametikooli, õpilase ja tööandja koostöös.

Avatava õpperühma puhul on ametikooli koostööpartnerid restoran KuKuu, GOSPA, Arensburg Boutique Hotel & Spa ja Grand Rose’i spaahotell. “Tegu on meie kauaaegsete praktikaettevõtetega, kes on läbinud ka ametliku tunnustusprotseduuri,” märkis Rand.

Õppetöö algab 8. märtsil. Kuni maikuuni toimub õppetöö kahel õhtul nädalas.

Sisseastumisavaldusi võetakse vastu ametikooli linna õppekompleksis asuvas raamatukogus tööpäeviti kell 9–16 kuni 2. märtsini.

“Ettevõtted kaasavad juba neid, keda nad oma suviste teenindajatena näevad. Need noored ja miks mitte ka vanemad inimesed, kes ettevõtetega kontakteerunud ei ole, kuid õppima asuvad, viime me ise ettevõtetega kokku,” ütles ametikooli õpipoisiõppe koordinaator Anneli Viherpuu-Berens. “Kohtumisel tööandjatega toodi välja, et teenindajaks oodatakse neidude kõrval ka noormehi.”

Ametikool kavandab tänavu veel õpipoisiõppe rühmade avamist abikoka, spaateenindaja, väikelaevaehitaja ja 3. taseme hooldustöötaja erialal. “Ka nendel erialadel on õpperühmad komplekteerimisel ja huvilised saavad sisseastumisavaldusi esitada,” sõnas Viherpuu-Berens.

 

Print Friendly, PDF & Email