100 asemel 200 saarlast Peterburi (2)

Saarlasest suhtekorraldaja Meelis Kubitsa eestvedamisel toimuv aktsioon “1000 eestlast Peterburis” on üha enam hoogu kogumas. Nimelt on saarlasi juunikuus Peterburi minemas Kubitsa sõnul lausa kahesaja ringis. Esialgne ambitsioon oli, et tuhande eestlase seas võiks olla vähemalt sada saarlast.

Aktsioonis osalejatena on Kubits välja toonud näiteks Saaremaa meeskoori SÜM, Salme rahvatantsijad ja Kuressaare linnateatri. Huvilisi on Saaremaalt teisigi, kinnitas Kubits ja lisas: “Saarlasi on juba praegu endast märku andnud sadakond ja aega on veel üle kolme kuu.”

Esialgset programmi tahab Kubits tutvustada märtsi algul. Siiski on juba teada, et vähemalt ühte Kuressaare linnateatri etendust peaks mängitama teatrirahvale tuttavas paigas Baltiiski Dom (Balti maja – toim). Lisaks Kuressaare linnateatri etendusele toimub seal ka suurem Tallinna ja Peterburi kultuuritegelaste kohtumine, märkis Kubits. Mitmeid üritusi toimub veel näiteks Jussupovi palees, Maria teatris ja Ermitaažis, loetles Kubits.

Mastaapse aktsiooni initsiaator tõi veel välja, et transpordi osas teevad Eesti ja Venemaa raudteefirmad tööd, et panna käiku erirongid. “Sõpruskonnad rendivad ka busse,” lisas ta.

Ürituse eesmärk on tihendada inimestevahelist ülepiirilist läbikäimist Peterburi suunal. Seni on Kubitsa kinnitusel kõik hästi sujunud. “Peterburi poolelt on samuti suur huvi,” tõdes ta.

Print Friendly, PDF & Email