Tõnu Sepp tõi koju uhke Muuseumiroti

VILJADE NOPPIMISE AEG: Tõnu Sepp eile Haapsalus toimunud konverentsi lõunapausil. ARVO TARMULA / LÄÄNE ELU

VILJADE NOPPIMISE AEG: Tõnu Sepp eile Haapsalus toimunud konverentsi lõunapausil.
ARVO TARMULA / LÄÄNE ELU

Eile Haapsalus toimunud muuseumide aastaauhindade galalt tõi ühe Muuseumiroti Saaremaale Tõnu Sepp, kes tunnistati aasta muinsuskaitsjaks.

Muuseumide aastakonverentsile järgnenud galal anti välja auhindu ühtekokku kümnes kategoorias.

Kategoorias “Aasta muinsuskaitsja muuseumis” nomineeritud Sepa esitas auhinna kandidaadiks Saaremaa muuseum.

Iga kategooria võitjale on välja pandud rahaline auhind 1300 eurot, mille eest võib osaleda kas “The Best in Heritage” Euroopa muuseumifoorumi aastakonverentsil Horvaatias Dubrovnikus või õppereisil Euroopa aasta muuseumi tiitli võitnud muuseumisse. Kõik võitjad saavad endale Muuseumiroti miniskulptuuri, mille autor on skulptor Tiiu Kirsipuu.

Muinsuskaitseameti peadirektor Siim Raie ütles Saarte Häälele Tõnu Sepa ja Saaremaa muuseumi auhindamist põhjendades, et Tõnu on olnud linnuse viimaste aastate restaureerimistööde eestvedaja ja nii mastaabilt kui ka kvaliteedilt on tegemist väga eeskujuliku ja esindusliku tööga. “Teda eristab keskmisest muinsuskaitse spetsialistist ja restauraatorist põhjalikkus ja kontekstuaalne lähenemine töödele – põhjalik mõttetöö enne teostust,” selgitas Raie.

Tõnu Sepp töötab muuseumis projekti “Kuressaare kindluse kui turismiobjekti arendamine” projektijuhina 1. augustist 2009.

Projekti põhitegevus oli kindluse bastionaalse vööndi restaureerimine ja konserveerimine, mis kestis kokku kuus aastat. Sepp oli restaureerimistööde sisuline juht ja ühtlasi muinsuskaitse järelevalve läbiviija.

muuseumirott

Print Friendly, PDF & Email