Dividendide TOP mahutab ka tänavu saarlasi (6)

Juba 11. korda ilmunud Äripäeva dividendide TOP on kõigi aegade rasvaseim. Kui aasta tagasi teenisid esimesed 250 ettevõtjat omanikutulu kokku 151,6 miljonit eurot, siis seekord on koondsumma 190,2 miljonit eurot.

Tabelisse mahub ka mitmeid saarlasi või Saaremaaga seotud ettevõtjaid. Kõrgeimal kohal (21.) on tabelis Saaremaa juurtega Kristjan Rahu, kes teenis suurema summa energiakontsernist Utilitas. Dividendidena maksis ta endale 1,7 miljonit eurot. 27. kohal on Baltic Workboatsi omanikud Margus Vanaselja ja Märten Vaikmaa. Mõlemad on ajalehe andmeil saanud dividendidena 1,5 miljonit eurot.

50. kohal on Saaremaaga aastaid tihedalt seotud Indrek Toome, kes kuulub Harmaron OÜ kaudu Rävala parkla, Viru keskuse ja Parmalo Investi omanike hulka. Koos teise omaniku Aivar Ildiga said nad kumbki dividenditulu 827 500 eurot.

Ruhnu elanike registris oleva ehitusettevõtja Aivar Tuulbergi leiab tabelist kohalt 72. Koos Rand & Tuulbergi teise omaniku Raivo Rannaga võeti dividendidena välja 575 784 eurot. 105. kohal on aga automüüja Väino Kaldoja, kes on tihedalt seotud Vilsandi saarega. Silberauto omanik Kaldoja on dividendidena saanud 442 240 eurot.

117. kohal on Salva Kindlustuse AS-i 45% aktsiate omanik Tiit Pahapill. Tema võttis dividendidena välja 405 000 eurot. Isa-poega kalatöösturid, Hiiu Kaluri omanikud Tiit ja Toomas Kõuhkna, kel on kalatöötlemistehas ka Saaremaal, leiab 193. ja 211. kohalt. Kui Tiit sai dividendidena 285 000 eurot, siis Toomas 264 658 eurot.

Print Friendly, PDF & Email