FOTOD: Vaata, milline on uute parvlaevade välis- ja sisekujundus (6)

 

T6ll

Täna esitleti esmakordselt oktoobrist mandri ja Eesti suursaarte vahet sõitma hakkavate uute parvlaevade välis-ja sisekujundust.

Uute parvlaevade Tõll, Piret, Leiger ja Tiiu väliskujunduse välja töötanud loovagentuuri Identity loovjuhi Ionel Lehari sõnul täitus uute parvlaevade projekti puhul tema ammune soov teha silmapaistvat disaini. „Uued praamid on silmapaistva värvilahendusega, töötab kontrast. Inspiratsiooni saime sümmeetriast, kuna nii laev kui marsruut on sümmeetrilised. Kasutasime etnograafilist motiivi, mis ei esinda konkreetse paiga mustrit, vaid on suurendatud ja üldistatud variant,“ kirjeldas Lehari.

Uute parvlaevade sisekujunduse lahendused aitas laevaehitajatel valida sisearhitekt Pille Lausmäe, kelle sõnul oli oluline seista selle eest, et reisijal oleks mõnus. „Skeem ja logistika on laevas reisija mugavuse suhtes väga olulised. Sisekujundus lähtubki sellest, et inimestel oleks mugav praami tulla ning liikuda edasi soovitud tegevuse juurde. Oleme palju tähelepanu pööranud inimeste erinevatele soovidele, et oleks võimalik võtta mugavalt einet, nautida vaadet, liikuda ratastooliga, laadida sülearvutit või nutiseadet ning lastel veeta aega mängutoas,“ seletas Lausmäe.

TS Laevad OÜ juhatuse esimehe Kaido Padari sõnul on meeskonna peamised fookused laevaehitus, piletisüsteem, värbamised ning partnerite valik. „Oleme oma töö planeerinud nii, et aasta esimeses kvartalis teeme ära olulised organisatoorsed tööd ning suvekuudel keskendume parvlaevade siia toomisele,“ lisas Padar.

Saaremaa vahet sõitma hakkavate parvlaevade Tõll ja Piret puhul domineerib välisdisainis vastavalt sinine ja oranž värvus, Hiiumaa liinil sõitma hakkavate parvlaevade Leiger ja Tiiu puhul vastavalt roheline ja punane toon.

Print Friendly, PDF & Email