Gripp pole Saaremaale veel jõudnud (1)

Kuigi (sea)grippi haigestumiste arv kasvab, ei registreeritud Saare maakonnas möödunud nädalal ühtegi gripijuhtu.

“Arsti poole pöördunute arv Saaremaal oli 100 000 elaniku kohta kõige väiksem Eestis,” tõdes terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri. Ta lisas, et ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu pöördus Saare maakonnas möödunud nädalal tohtrite poole 26 inimest.

Terviseameti andmeil pöördus möödunud nädalal Eestis arsti poole 4656 inimest, kes olid haigestunud grippi või teistesse ülemiste hingamisteede viirushaigustesse. Saluri andmeil suurenes grippi või teistesse ülemiste hingamisteede viirustesse haigestunud inimeste arv 32 protsenti.

Vähemalt üks inimene, eakas naisterahvas, on tänavu gripi tõttu surnud.

Eestis levib peamiselt gripiviirus A/H1N1 ehk nn seagripp, millest on rohkem ohustatud väikelapsed, rasedad ja teised riskirühmadesse kuuluvad inimesed. Samuti on liikvel B-gripi viirust.

Print Friendly, PDF & Email