Semiiri tüdrukud pääsesid Koolitantsu finaali (1)

Pärnu-, Lääne- ja Saaremaa maakondlikul tantsupäeval saatis edu tantsukooli Semiir noori kasvandikke.

Saaremaalt sõitis Pärnu 107 Semiiri õpilast, et tantsida end festivali Koolitants 2016 finaalkontserdile. Otse pääsesid aprillikuus Jõhvis toimuvale finaalkontserdile lastetantsu kategoorias võistelnud 1.–4. klassi tüdrukud tantsuga “Emotsioonid”.

Juhendaja Iiri Morgun ütles Kadi raadio “Keskpäeva” saates, et ülejäänute kohta tuleb otsus 10. märtsiks. Selleks ajaks on möödas kõik maakondlikud tantsupäevad. “Esimestest voorudest lastakse edasi hästi väike käputäis tantse, mis eriti silma jäid ja mis žürii meelest niikuinii finaali jõuavad,” selgitas Morgun.

Ta märkis, et selles vanusegrupis oli üle kümne lastetantsu ja ainult Semiiri oma sai otse edasi. Laval oli tantsu “Emotsioonid” ajal korraga 32 väikest tantsijat.

Iiri Morgun kiitis oma õpilasi ja ütles, et tal on vedanud heade eeldustega noorte õpilastega. Juhendaja lisas, et veel paari tantsu puhul on tema hinnangul edasipääs täiesti tõenäoline.

Saare maakonnast osales tantsupäeval veel trupp Meie Inimesed Leisist tantsuga “Bambusest laev”. Nemad võistlesid 10.–12. klasside vanusegrupis Eesti-teemalise tantsu kategoorias. Tantsu autor on Kersti Nõmm.

Üldse kokku on festivalil Koolitants 2016. aastal seitse tantsužanri: Eesti-teemaline tants, show-tants, tänavatants, lastetants, vabatants, estraaditants ja uue žanrina koolitants.

 

Print Friendly, PDF & Email