Rehve testinud Ott Tänak ja Raigo Mõlder Monte Carlo rallil seitsmendad

HEA ALGUS: Maailmameistrivõistluste ühe raskema ralli 7. koht on väärt tulemus. TIMO ANIS

HEA ALGUS: Maailmameistrivõistluste ühe raskema ralli 7. koht on väärt tulemus.
TIMO ANIS

Ott Tänak ja Raigo Mõlder lõpetasid aasta esimese autoralli MM-etapi Monte Carlos seitsmenda kohaga ja DMACK World Rally Team kogus palju vajalikku infot rehvide kohta, et tööd edasi teha.

Enne viimast võistluspäeva kuuendal kohal olnud saarlased lasid ralli eelviimasel katsel endast mööduda Dani Sordol Hyundail ja sellega langeti seitsmendaks. Seda kohta suutsid meie mehed hoida ka lõpuni ja ühtlasi teeniti väärtuslikud kuus punkti.

“Teadsime algusest peale, et meil on uute rehvide kohta palju õppida,” rääkis Ott Tänak viimase katse finišis rallit kokku võttes. “Ilmselt püüdsin seda liiga kõvasti gaasi surudes kompenseerida. Aga nüüd on meil palju kasulikku teavet ja enne Saksamaad on vaja kõvasti tööd teha.”

DMACK-i rallimeeskonna juht Dick Cormack jäi Ott Tänaku ja Raigo Mõlderi seitsmenda kohaga Monte Carlo rallil väga rahule ja avaldas saarlastele tunnustust.

Dick Cormack ütles, et meeskond tegi oma uue asfaldirehviga suure sammu edasi ja kõigi jaoks oli julgustav saavutada debüüdil nii hea tulemus. “Saime selle raske ralliga palju vajalikku informatsiooni ja selle põhjal peaksime hooajal tegema korraliku arengu. Kokkuvõttes oli Monte Carlo ralli äärmiselt positiivne,” lausus Cormack.

Neljapäeva õhtul alanud Monte Carlo MM-ralli esimese võistluspäeva lõpetasid Ott Tänak ja Raigo Mõlder 11. kohaga. “Keeruline start,” tunnistas Ott Tänak. “Raske on õiget tunnet leida. Rehvivalik oli õige, aga mul on lumerehviga kergeid raskusi. Esimene katse oli sellest hoolimata korralik, kuid teises olime jäiste lõikude pärast pisut ettevaatlikumad.”

Reedel sõidetud kuuendal katsel kaotasid Ott Tänak ja Raigo Mõlder hetkeks Fordi üle kontrolli ja keerasid auto üle katuse. Pealtvaatajad aitasid auto uuesti rajale ning Ott Tänakul õnnestus päev lõpuni sõita ja lõpetada kümnendal kohal.

“Lõikasin kurvi, kus oli palju muda. Kaotasin auto tagumise osa üle kontrolli, sõitsin kraavi ja käisin üle katuse,” kommenteeris Tänak avariid Ralliraadiole. “Aken on puudu, aga üldiselt pole hullu. Kehvem lugu on see, et ka meie auto tagaspoiler läks katki ja see muudab auto raskelt juhitavaks. Meil on ka konkurentide omadest erinevad rehvid ja seepärast võis oodatagi, et asfaldil oleme veidi hädas, lumisematel lõikudel on olukord parem.”

Konkurentide katkestamised tõstsid Ott Tänaku ja Raigo Mõlderi Monte Carlo MM-rallil laupäeval kuuendale kohale. “See on olnud raske päev, surusime nii kõvasti, kui võisime, ja nagu näha, on siin rallil lihtne vigu teha,” rääkis Ott Tänak. “Lumega on meil kindlasti raske, aga tulime siia täiesti uute rehvidega sõitma ja õppima.”

Ralli kolm paremat olid Sebastien Ogier, Andreas Mikkelsen ja Thierry Neuville.

Print Friendly, PDF & Email