JUHTKIRI: See kauge Hiina

Meie tänases lehes on koguni kaks Hiina-teemalist uudist. Ühes neist on juttu sellest, et turismiportaal, mille klientuur elab enamasti Hiinas, Jaapanis ja Lõuna-Koreas, valis mullu parimate turismiatraktsioonide hulka ka Kuressaare linnuse. Kui Aasia turismiväljaanded hakkavad tõesti reklaamima Kuressaare linnust ühe enam soovitatud reisisihtkohana, siis, mine tea, ehk saabubki senisest rohkem kaugeid külalisi meie lossi oma silmaga kaema.

Teises loos tunnistab saarlane Kai Kreos, et unistas tuhandete kilomeetrite kaugusel asuvast salapärasest Hiinast juba aastaid. Esimese sammu unistuse täitumisele lähemale aitasid tal teha hiina keele õpingud Kuressaare gümnaasiumis. Aastatega huvi Hiina, selle keele ja kultuuri vastu aina süvenes ning nüüd on saarlasel seljataga semestrijagu õpinguid Pekingis.

Nii oma tulevikku Hiinaga siduda sooviv Kai kui ka hiina keele ja kultuuri alastel konkurssidel edukalt esinenud KG noored leiavad, et võõra ja eksootilise maa keele ja kultuuri õppimine ei ole asjatult raisatud aeg. Kauge Hiina ei pruugi ju olla sugugi nii kauge.

Print Friendly, PDF & Email