GALERII: Kuressaare kolledžis rekordarv lõpetajaid (17)

PIDULIK HETK: Diplomi sai äsja kätte Taavi Pupart. Vasakul Margus Lopp ja Anne Keerberg. Taavi selja taga on kolledži õppedirektor Kaia Eelma. IRINA MÄGI

PIDULIK HETK: Diplomi sai äsja kätte Taavi Pupart. Vasakul Margus Lopp ja Anne Keerberg. Taavi selja taga on kolledži õppedirektor Kaia Eelma.
IRINA MÄGI

Möödunud aastal lõpetas Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledži neljal erialal kokku 31 tudengit, mida on rohkem kui ühelgi varasemal aastal.

“Üle kolmekümne ei olegi varem olnud, üle kahekümne on olnud ja mõnel aastal vähemgi, aga kolmkümmend üks lõpetajat on tõesti suurim saak,” ütles Saarte Häälele TTÜ Kuressaare kolledži direktor Anne Keerberg.

Kuressaare kolledžis antakse tava kohaselt diplomid pidulikult kätte kõigile möödunud aastal lõpetanutele jaanuarikuus. Eilsel aktusel diplomi saanute seas oli seega nii neid lõpetajaid, kes kaitsesid oma lõputöö juunikuus, kui ka neid, kes kaitsesid septembris või hiljemgi.

“Juunis oli meil kaks kaitsmist ja septembris üks kaitsmise voor ning nüüd äsja jaanuaris oli veel viimane,” selgitas Keerberg.

Direktori sõnul võib lõpetajatega igal juhul rahule jääda. Ta tõi välja, et turismi- ja toitlustuskorralduse erialal, kus oli kõige rohkem ehk 18 lõpetajat, jäid tudengid silma huvitavate ja ainulaadsete lõputöö teemadega. “Ei olnud nii, et juba läbileierdatud asju oleks oma sõnadega üle räägitud,” oli direktor Keerberg rahul.

Neli tudengit lõpetas möödunud aastal elektroonsete süsteemide eriala, mida Kuressaare kolledžis enam õppima asuda ei saagi. Keerberg selgitas, et selle eriala õppekava ühendati osaliselt väikelaeva ehituse õppekavaga. Ta lisas, et on veel mõned, kel elektroonsete süsteemide erialal lõputöö tegemata, kuid kellel on võimalus tulla eksternina tagasi.

“Paar inimest on teada, kes tulevad ja viivad oma asja lõpuni,” lisas Keerberg. Meretehnika ja väikelaevaehituse erialal lõpetas viis ja väikeettevõtluse erialal neli tudengit.

Alates järgmisest aastast on Kuressaare kolledžil plaanis üle minna suvistele lõpuaktustele. “Tõenäoliselt muudame rütmi ja hakkame koguma õppeaasta jooksul lõpetanuid, praegu võtame kalendriaasta jooksul lõpetanud kokku,” ütles Keerberg.

Väikeettevõtluse kiitusega lõpetanud Taavi Pupart ütles, et peaaegu kõik, mis õpetati, on tänapäeva eraettevõtluses kasutatav: “Üsna kasulik, eriti kui ise samal alal töötad.” Pupart märkis samas, et väikeettevõtlust õppides kipub tahtmine ise ettevõtet luua üle minema. «Saad teada kõigist varitsevatest ohtudest ja sellistest asjadest,” selgitas ta.

Lõputöö uurimisobjekt oli Pupartil Ouman Estonia OÜ tootmisdokumentatsioon. Lisaks Pupartile lõpetas kiitusega ka Tuuli Käiro. Tema eriala oli turismi- ja toitlustuskorraldus.

Aktusel tervitasid lõpetajaid kõnega lisaks Anne Keerbergile TTÜ kuratooriumi liige Margus Lopp ja Kuressaare linnapea Madis Kallas. Muusikaga ilmestas pidulikku sündmust  kammerkoor Helin (dirigent Mai Rand).


Lõpetajate nimekiri

TURISMI- JA TOITLUSTUSKORRALDUS

Marge Alber, Kadi Haandi, Eveli Iloste, Ruth Kask, Signe Lonks, Elis Luik, Liina Pints, Rita Pääsuke, Maarja Randma, Eliisa Siim, Anni-Regina Tammsalu, Katrin Kutsar, Kaidi Kuusk, Tuuli Käiro (cum laude), Aveli Käärd, Greta Põldsam, Kristel-Riin Rätsep, Aliis Uusmaa.

VÄIKEETTEVÕTLUS

Kristina Janke, Taavi Pupart (cum laude), Maarja Sepp, Maarja Varik.

MERETEHNIKA JA VÄIKELAEVAEHITUS

Olev Oolup, Jürgen Part, Argo Sannik, Siim Valgre, Ivo Väli.

ELEKTROONSED SÜSTEEMID

Kristian Nuut, Robert Roost, Karel Maarma, Genri Niitsoo.

Print Friendly, PDF & Email