JUHTKIRI: Stabiilsus ja kvaliteet

Ei ole maakonnas palju ettevõtteid, mis suudaksid ühel aastal investeerida 4 miljonit eurot. Enamik ei edenda oma ettevõtmist sellises rahalises mahus isegi mitte kogu oma tegutsemisaja jooksul.

Saaremaa lihatööstus mullu seda tegi, uuendades kogu külmasüsteemi, külmakambrid, kiirkülmutused ja palju muudki. Lisaks paigaldas 1100 päikesepaneeli, mis annavad tootmispäeval kuni 15% energia kokkuhoidu.

Ei ole meil maakonnas ka palju ettevõtteid, mis annaks tööd enam kui kolmesajale inimesele. Saaremaa lihatööstus annab ja usutavasti teeb seda ka tulevikus. Vaatamata kogu lihasektori keerukatele aegadele, mis on nii mõnegi selle valdkonna ettevõtte sundinud teatama tootmise kokkutõmbamisest ja inimeste koondamisest.

Lihatööstus on tiitleid ja tunnustust saanud üsna pidevalt, kokku on neid umbkaudu 35. Olgu siis tegu AgroBalt 97 kuldmedali või uute toodete konkursil “Eesti parim toiduaine” äramärgitud toodetega. 2013. aastal kuulutati lihatööstus ka Saare kangeimaks ettevõtteks.

See ei saa jääda kellelegi märkamata. SEL-i poolt aasta ettevõtte tiitli omistamine on loogiline tulemus ning tunnustus stabiilsele ja kvaliteetsele tööle. Ja ettevõtte toodangu üle võivad uhkust tunda kõik saarlased.

Print Friendly, PDF & Email