Rahvusooper Estonia külastab taas Saaremaad

Rahvusooper Estonia tuleb märtsikuus Saaremaale kahe haridusprojektiga, millest üks tutvustab ooperit ja teine balleti ajalugu.

Haridusprojekt “Päikesekuningast kratini” jõuab 16. märtsil Tornimäe ja Kihelkonna rahvamajja ning järgmisel päeval Aste põhikooli. Teise projektiga “Ka ooper kõlab tuttavalt” külastatakse aga 16. märtsil Salme ja Lümanda põhikooli.

Ringreis toimub programmi “Teater maale” toetusel. Lisaks toimuvad 17. märtsil etendused Kuressaares koolinoorte teatripäeva raames.

“Päikesekuningast Kratini” programmi juht on Lemme Saarma ja kontsertmeister Vladima Jeremjan. Kaasa teevad Eesti rahvusballeti solistid Jevgeni Grib ja Heidi Kopti. Projekti “Ka ooper kõlab tuttavalt” juhivad Estonia lauljad Triin Ella ja Aare Kodasma, neid abistab Tuuli Potik.

Estonia noortetöö juht Tuuli Potik ütles, et mõlemad haridusprojektid on ainulaadsed. “”Päikesekuningast kratini” on eriline selle poolest, et projektis teeb kaasa kaks Eesti rahvusballeti solisti, pole ju tavaline, et balletisoliste nii lähedalt näeb,” lisas ta. Projekt on mõeldud õpilastele algkoolist gümnaasiumini.

Ooperit tutvustava projekti kohta märkis ta, et lisaks mitmetele ooperinäidetele ja hariduslikule poolele räägitakse ka etiketist. “Kuidas ridade vahel liikuda, millal aplodeerida, mida ooperis hüüda jne,” tõi Potik näiteks. See projekt on mõeldud põhikooli- ja gümnaasiumiõpilastele.

Rahvusooper Estonia külastas Saaremaad ka möödunud aasta novembris, toona lasteaia- ja algklasside lastele mõeldud haridusprojektiga “Balletilugu”.

 

Print Friendly, PDF & Email