Solistica žüriis istub ka tunamulluse konkursi võitja

Tänavuse lauluvõistluse Solistica parimaid hakkab teiste hindajate hulgas otsima ka konkursi kahe aasta eest võitnud Gertu Pabbo.

“Unistada tuleb suurelt ja selle unistuse nimel tuleb teha tööd. Kui midagi südamepõhjast väga tahta ja selle nimel kõvasti tööd teha, siis juhtuvad imed,” julgustas hiljuti ka Eesti superstaarisaate finaali jõudnud ja teise koha saavutanud Gertu mitte ainult konkursivõidu poole pürgijaid, vaid kõiki noori.

Lisaks Gertule kuuluvad lõppvõistluse žüriisse muusikapedagoog ja laulja Mare Väljataga, produtsent ja helilooja Mikk Targo, muusik ja helilooja Urmas Lattikas, äsja esikplaadi avaldanud laulja Silja Vipre, laulja ja tekstikirjutaja Marek Sadam ning laulja ja lauluõpetaja Laura Junson.

Solistica meediajuht Merle Rekaya ütles, et neljas Solistica on eriline, sest seekordne noorte lauljate mõõduvõtmine Saaremaal on juba arvult kahekümnes (16 esimest aastat toimus võistlus Saaremaa ühisgümnaasiumis). “Kõik konkursikontserdid on väga head, sest lõppvooru pääsenud läbisid tiheda sõela – ootame saarlasi kuulama ja kaasa elama,” sõnas ta.

Solistica 2016 kannab tulemärki, seepärast on korraldajad sel aastal konkursi sümboliks valinud tuletorni.

Reedel ja laupäeval Kuressaare gümnaasiumis toimuval Eesti noorte lauljate konkursil osaleb 54 lauljat. Saaremaad esindab neli noort artisti: 7.–9. klasside vanuseastmes Jutta Loviisa Juht (Kuressaare muusikakool, juhendaja Kairit Sepp) ja Merilin Mälk (KG, juh Helle Rand) ning 10.–12. klasside vanuseastmes Alice Berens (KG huvikool Inspira, juh Pilvi Karu) ja möödunud aastal teisele kohale tulnud Kristiin Koppel (KG huvikool Inspira, juh Pilvi Karu).

Solistica võistluskontserdid toimuvad reedel, 22. jaanuaril kell 18 ja laupäeval, 23. jaanuaril kell 12 ja kell 18. Finaal ja lõpetamine algab kell 20.45.

Print Friendly, PDF & Email