Rene Reinsoo on aasta vaimulik

Aasta vaimulik Rene Reinsoo MADIS KASK / PLUSSMEEDIA

Aasta vaimulik Rene Reinsoo
MADIS KASK / PLUSSMEEDIA

Teisipäeval austati Kihelkonna koguduse õpetajat Rene Reinsood aasta vaimuliku tiitliga.

Nelijärvel toimunud EELK vaimulike aastakonverentsil tunnustati sellise tiitliga veel Viljandi praosti Marko Tiitust. Aunimetusega kaasneb võimalus sõita Jeruusalemma või mõnda teise palverännaku paika.

Kaks parimat valiti välja üheksa kandidaadi seast. Mis olid tema eelised teiste kandidaatide ees, ei osanud Rene Reinsoo ise öelda. “Juba kandidaadiks seadmine oli minu jaoks ootamatu. Lugesin alles maakonnalehest, et maavanem toetas minu kandidatuuri. Kuid tänu neile, kes mu üles seadsid ja mind valisid, minu kogudustele, vanematele ja perele. Aga ennekõike tänu Jumalale. Üksi ei tee keegi midagi,” rääkis Reinsoo.

Seda, et kirikõpetaja osaleb vallavolikogu töös, pidas ta loomulikuks. “Maakohas peab igaüks kohalikku elu puudutavates küsimustes sõna sekka ütlema. Ega kogudus ole midagi eraldiseisvat, samad inimesed on igal pool,” leidis ta.

Auhinnareisi osas võttis ta esialgu mõtlemisaega. “Pühal maal ma veel käinud pole. Kui koju jõuan ja abikaasaga asja arutada saab, siis otsustan,” lubas ta.

Rene Reinsoo kandidatuuri esitas üheksa Saarte praostkonna vaimulikku, kelle hinnangul on õpetaja Reinsoo eeskujuks nii pereisana, koguduse vaimulikuna kui ka sõbraliku ja sooja suhtlemislaadiga inimesena. Omapoolse toetusavalduse saatnud Saare maavanem Kaido Kaasik tõi välja ka asjaolu, et Rene Reinsoo on Kihelkonna vallavolikogu liige aastast 1996 ning on kaheksa aastat olnud ka vallavolikogu esimees. Samuti on ta tegev muusikaelus ja kogukonna eeskõnelejana.

Aasta vaimuliku aunimetust on sihtasutuse EELK Toetusfond eestvõttel välja antud alates aastast 2007. Konkursi eesmärk on märgata EELK vaimulike toimekust ja pühendumust oma koguduse ja kogukonna tegevuse edendamisel ning tõsta esile, tunnustada ja tutvustada üldsusele neid EELK vaimulikke, kelle töö tulemusel on EELK kogudustes ja kogukonnas toimunud märgatavad positiivsed muutused.

Print Friendly, PDF & Email