Nixon ennustas Trumpile võitu presidendivalimistel

Populistist poliitiku Donald Trumpi erakordne populaarsus Ameerika Ühendriikide presidendivalimistel on pannud eksperdid pead murdma. Samas nägi USA 37. president Richard Nixon juba 30 aastat tagasi selles mehes potentsiaalset suurt poliitikut, kirjutab Briti ajalehe The Times korrespondent Rhys Blakeley.

Viidates läinud aasta lõpus ilmunud ameerika ajakirjaniku Michael D’Antonio raamatule “Kunagi pole küllalt: Donald Trump ja edujanu” (ingl k Never Enough: Donald Trump and the Pursuit of Success), möönab Blakeley, et Nixonite abielupaar oli Trumpi poliitilise ande üks esimesi austajaid.

Kõnealuses raamatus pajatatakse ühest seigast, mis leidis aset 1987. aasta 21. detsembril. Sel päeval saatis Nixon Trumpile kirja. Nimelt olevat Richard Nixoni abikaasa Pat vaadanud üht vestlussaadet, milles osales ka Donald Trump. “Kallis Donald,” kirjutas Nixon toona. “Ma ise seda saadet küll ei näinud, kuid proua Nixon ütles mulle, et te esinesite suurepäraselt. Võin teile kinnitada, et poliitikas on minu naine suur asjatundja, ja ta ennustab: kui te kunagi tulevikus peaksite valimistel kandideerima, võidate te kindlasti!”

USA presidendivalimised tulevad selle aasta novembri alguses. Donald Trump kandideerib neil vabariiklaste partei ridades. Kas ta pääseb ka valimiste lõppvooru ja osutub seal valituks, selgub juba 10 kuu pärast.

Print Friendly, PDF & Email